G-voetbal

G-voetbal… moet je gewoon doen!

Kinderen, jongeren en volwassenen met een licht mentale en/of fysieke handicap verschillen niet veel van hun valide leeftijdsgenoten. Ook zij zijn geïnteresseerd in voetbal, volgen hun idolen vaak op de voet, leven met hen mee, en delen vreugde en verdriet bij winst of verlies. Te vaak echter, blijft deze beleving beperkt tot het volgen van wedstrijden langs de zijlijn. Maar ook zij willen vaak graag zelf voetballen. En net daarom is G-voetbal ontstaan. Omdat integreren in een ploeg van validen soms wel, maar zeker niet altijd lukt.

G-voetbal is voetbal voor deze mensen met een licht mentale en/of fysieke handicap. De manier van bewegen en de beleving van sport zijn vaak net iets anders dan bij alle andere voetballers. Het plezier en de spelvreugde zijn er echter niet minder om. De “G” staat immers voor Gehandicapt, maar ook voor Gelijkwaardig, Goesting, Gemist, Gescoord, Gewonnen, en zeker ook Genieten en Gelukkig. G-voetbal biedt deze personen een unieke kans om binnen de eigen mogelijkheden en Gelijkwaardig aan de ploegmaats, te voetballen binnen een volwaardige sportclub.

G Voetbal is er voor iedereen: voor jongens en meisjes met een licht verstandelijke en/of motorische handicap, oud of jong, sportief of minder sportief. Iedereen is meer dan welkom en kan op een unieke manier, op zijn eigen niveau en kunnen, voetballen binnen een reguliere voetbalclub.

Trap je graag keihard tegen een bal? Dan moet je beslist eens contact opnemen met onze club. Wij ontvangen u met open armen.

Het G Team Eendracht Termien