Weken van de waarheid breken aan

Na de vlotte zege tegen Leopoldsburg en het puntenverlies van zijn concurrenten is Eendracht Termien de nieuwe leider. Op het bevroren veld van ESK toonden de bezoekers zich de betere schaatsers. “Die eerste plaats is mooi, maar nu volgen twee toppers en dan weten we pas wat mogelijk is”, relativeerde Kevin Philipsen na afloop. (Johan MULDERS)

Een kwartier voor tijd zorgde hij voor het verlossende doelpunt op vrijschop van Yildiz, want nadien brak de veer bij Leopoldsburg. “Ik heb al regelmatig gescoord tegen mijn ex-ploeg, waar ik vijf jaar voetbalde, maar dit is wel pas mijn eerste treffer van het seizoen. Het werd tijd, want ik scoor ieder jaar wel twee tot drie keer. Maar goed, na de winterstop hebben we nog niet verloren, al speelden we nog geen toppers. De weken van de waarheid breken dus aan”, aldus Philipsen.

De eerste kans was wel voor Leopoldsburg. Bosmans verscheen alleen voor doel, maar de bal stuiterde te hard en weg was de kans. Daarmee was de toon van de wedstrijd gezet, want combineren was erg moeilijk op het gladde veld. Voor de koffie was Termien wel nog twee keer gevaarlijk, maar Bloemen en Ulenaers kregen de bal niet in doel.

Forfaitcijfers

De tweede helft begon met een uithaal op de paal van Pulinx en aan de overkant mikte Foglia hoog over. De Termien-spelers hadden nu wel het juiste schoeisel gevonden en Piras maakte van een uitschuiver van verdediger Vankrunkelsven gebruik om de score te openen. Aan de overkant kon Vankrunkelsven nog één keer dreigen op vrijschop, maar na het doelpunt van Philipsen was ESK definitief uitgeteld. Na slecht ontzetten van doelman Ghijsens kon Van Caubergh de score zelfs uitbreiden: 0-3. Het vizier van topschutter Ulenaers stond nadien gelukkig niet goed afgesteld, want anders had de thuisploeg met forfaitcijfers kunnen afdruipen.

“De eerste helft was nog gelijkopgaand met een goede kans voor beide ploegen. Ook in het begin van de tweede helft was er nog evenwicht, maar dan gingen we in de fout”, oordeelde Leopoldsburg-trainer Luc Reumers. “Wie het eerst scoort op een veld zoals dit, zit in een zetel. Nadien hebben we nog geprobeerd, maar Termien beschikt over meer maturiteit. Voor de prijzen komen wij niet meer in aanmerking. Nu moeten we enkel nog wat punten pakken om zeker te zijn van het behoud.”

Bron: HBVL