Voorverslag E. Termien – Leopoldsburg

Het treffen met Leopoldsburg betekent voor drie ‘Termieners’ ongetwijfeld een leuk weerzien. Al hangt er voor de geschorste Ferhat Teker wel een vervelend geurtje aan, want hij moet noodgedwongen toekijken hoe Kenneth Ulenaers en Kevin Philipsen hun ex-ploegmaats partij geven.

Voor Kevin Philipsen en Ferhat Teker is het dus een weerzien met hun vroegere coach, Michel Kenis. “Hij is zowel op als naast het veld top. Ik kijk dan ook met veel genoegen terug op die vijf jaar bij Leopoldsburg”, mijmert Teker. “Het is al enige tijd geleden, maar ook ik kan die zes jaar Leopoldsburg niet zo maar uitwissen”, haakt Philipsen daar op in. “Deze match roept weer de warme gevoelens van weleer op. Al ken ik op uitzondering van Grevendonck niemand meer van de huidige spelerskern, toch kijk ik er naar uit om hun supporters en bestuursleden weer te zien. Hoe ik onze kansen inschat? Ik denk dat tegen zo’n jonge ploeg onze ervaring de doorslag kan geven. Zie maar onze match op Hoeilaart. Ondanks de vroege achterstand raakten we nooit in paniek. Een jonge ploeg zakt op zo’n moment wél door het ijs.”

Sportief raadgever van ESK Michel Kenis is het daar niet mee eens.

“Ik vind de lage gemiddelde leeftijd van onze groep, 22 jaar, geen excuus voor die ups en downs”, zegt hij. “Want met een combinatie van kwaliteit en mentaliteit bereik je ondanks een jonge leeftijd ook al veel. Het is aan de groep om dat te tonen. Laat ons dus maar stoppen met zo poeslief te zijn voor elkaar. Dan zullen de resultaten verbeteren”, aldus Kenis in zijn gekende rechttoe-rechtaan stijl.

 BRON: HBVL, 14/10/17
E. TERMIEN
Kroonen komt uit schorsing, terwijl Teker zijn plek op het strafbankje inneemt. Bloemen speelde voor het eerst na zijn spierblessure bij de beloften.

DE KERN: Bruno, Slegers, Vanoppen, Hustinx, Philipsen, Kroonen, Croonen, Pulinx, P. Jeunen, Voorn, Van Caubergh, Yildiz, Baur, Ulenaers, Piras. (gsb)