Twee goals van Ramon Voorn katapulteren E. Termien alleen op kop

“Ik was heel even van de wereld”

Termien heeft Heur-Tongeren een serieuze tik verkocht in de strijd om de titel. Met dank aan Ramon Voorn, die optimaal profiteerde van het geklungel in de thuisdefensie. “We hebben onze revanche voor de heenwedstrijd (0-4, nvdr) beet”, lachte de Nederlander zijn tanden bloot. Heur-trainer Hoste kon enkel groen lachen. “Wij hebben doelpunten weggegeven op een presenteerblaadje en daar hou ik niet van.” Marc TRUYERS

De wedstrijd kon nochtans niet beter beginnen voor de thuisploeg. Een voorzet van Creemers vond het hoofd van Goyvaerts, die zijn twintigste van het seizoen tegen de netten kopte. Een aangeslagen Termien moest de wet van de sterkste ondergaan. Het kantelpunt van de wedstrijd situeerde zich op het halfuur. Een verre bal van Creemers vond de spurtende Goyvaerts. Zijn stiftbal over de uitgelopen Bruno aaide echter de buitenkant van de paal. Een misser met zware gevolgen, want luttele minuten later mocht Voorn een gemeten voorzet van Croonen aan de tweede paal overhoeks binnen knikken: 1-1. “Ze stonden wel met drie man moederziel alleen om te koppen”, foeterde Joren Paulus over het tegendoelpunt.

Termien-coach Tomas Daumantas besefte drommels goed dat zijn team het eerste halfuur door het oog van de naald was gekropen. “We begonnen veel te matig aan de wedstrijd. Door het verschil in lengte was elke bal in de zestien gevaarlijk. Als Goyvaerts er 2-0 van gemaakt had, zou het moeilijk geweest zijn om nog terug te komen. Nu netten we op het juiste moment de gelijkmaker, waardoor we met een goed gevoel de kleedkamer in gingen. Onder de rust heb ik mijn jongens opgedragen om te blijven voetballen zoals het laatste kwartier van de eerste helft.”

Toch bleef het voor de bezoekers uitkijken voor de hoekschoppen van Wagemans. Creemers (kopbal) en Vanheeswyck (bal voor de lijn weggeveegd) waren dicht bij de 2-1. Een logische en typische derby-uitslag leek in de maak tot Termien wederom dankbaar gebruik maakte van geklungel in de lokale verdediging. Voorn maakte het met een chip over Govoni schitterend af. Zijn zesde van het seizoen. “Op dat moment was ik heel even van de wereld omdat ik wist dat het ons drie punten ging opleveren”, verklaarde de matchwinnaar zijn uitzinnige vreugde-explosie. In de laatste seconde vond invaller Baur – met zijn tweede assist van de avond – de vrijstaande Ulenaers die de zege helemaal veilig stelde voor de leidersploeg. “Raymon en Kenneth hebben een fantastische wedstrijd gespeeld maar ook de invallers die veel snelheid in het team brachten, moet ik een pluim geven”, vervolgde Daumantas die de druk over de titel clichématig afhield. “We bekijken het wedstrijd per wedstrijd. Het zal knokken worden tot de laatste speeldag.”

“Het heeft geen zin om naar die of die speler te wijzen, want je wint of verliest als ploeg”, zo sloot kapitein Paulus onmiddellijk de rangen. “Er is nog niets verloren. We staan op vier punten van Termien en hebben nog een inhaalwedstrijd tegen Nijlen te goed. Steve Hoste: “Voor de tweede opeenvolgende week pakten we te weinig punten tegen ploegen die bij ons in de buurt staan. Ach, er is zeker nog geen man overboord. Al ben ik van deze nederlaag toch eventjes niet goed. (herpakt zich) We liggen nog niet knock-out in de touwen. Ik denk dat er de komende weken nog veel haasje-over zal worden gespeeld. De competitie is nog lang niet gespeeld. ”

HEUR-TONGEREN A: Govoni, Creemers, Paulus, Vanderhoven, Vanratingen, Halim (81’ Voets), Dupain,Vanheeswyck, Wagemans, Goyvaerts (62’ Weckx), Geraerts(62’ Camara). TERMIEN: Bruno, Croonen, Kroonen, Voorn, Bloemen (62’ Baur), Van Caubergh (78’ Piras), Ulenaers, Yildiz, Jeunen, Pulinx, Philipsen. DOELPUNTEN:8’ Goyvaerts 1-0, 34’ Voorn 1-1, 89’ Voorn 1-2, 92’ Ulenaers 1-3.GELE KAARTEN: Paulus, Geraerts, Croonen, Jeunen. SCHEIDSRECHTER: Stevens.TOESCHOUWERS: 430. (matr)