E. Termien – Diegem: 2 – 1

“In voetbal weet je nooit”

Eendracht Termien was een maatje te groot voor een verdienstelijk Diegem, maar van een echte hoerastemming was amper sprake. Door de zeges van Heur-Tongeren en Wellen lijkt een Genkse titel immers een erg onwaarschijnlijk scenario. “Toch weet je in voetbal nooit”, aldus Francesco Piras. Geert STIENISSEN

Verdedigers Philipsen en Croonen losten de eerste serieuze waarschuwingsschoten richting Brabantse doel. Na ruim een half uur was het dan toch raak via de Nederlandse linksachter Kroonen. “De erg bedrijvige Piras leverde het leer bij me in. Na een een-tweetje met Van Caubergh kon ik de bal loeihard in de bovenhoek plaatsen. Ik draag dit doelpunt op aan de fantastische groep”, beschreef Kroonen zijn derde en mooiste van het seizoen. “Daarmee gingen we na een erg sterke eerste periode met een verdiende voorsprong de kleedkamer in”, aldus Niels Van Caubergh. “Diegem had geen antwoord op onze snelle aanvalsgolven en lopende mensen. We veranderden onze speelstijl omwille van blessures, maar misschien is het wel een optie om de resterende partijen op dezelfde manier aan te vatten.” Nadat Piras de 2-0 in twee tijden voorbij goalie Michiels trapte, speelden de bezoekers alles of niets, maar verder dan de aansluitingstreffer kwam Diegem niet meer. Uitblinker Piras had het laatste woord. “Mijn doelpunt zie ik als een bekroning van een uitstekende partij en een dito seizoen. Door de winst van Heur-Tongeren en Wellen is een titel niet het meest waarschijnlijke scenario. Toch zullen we er alles aan doen om ook de match in Houtvenne winnend af te sluiten. In voetbal weet je immers nooit. In mijn eerste seizoen bij de club zou ik immers graag een prijs pakken. Liefst met een titel en anders via een herkansing in de eindronde.”

TERMIEN: Bruno, Croonen (79’ Vanoppen), Pulinx, Philipsen, Kroonen, Teker, Piras, Van Caubergh, Baur (90’ Yildirim), Voorn, Yildiz (70’ Cosyn).

DIEGEM: Michiels, Van Lautem (58’ Miri), Jacobs, Dessaer, Bautmans, De Bouw, Beugoms (46’ Benamar), Willems, Denayer, Ibn Hach (46’ Erdogan), Gajanovic.

DOELPUNTEN: 36’ Kroonen 1-0, 55’ Piras 2-0, 67’ Bautmans 2-1.

GELE KAARTEN: Voorn, Yildiz, Benamar, De Bouw, Erdogan.

SCHEIDSRECHTER: Verschaeren.

TOESCHOUWERS: 220.

BRON: HBVL