Beauty van Baur beslissend

Kan het jaar mooier beginnen dan met de wederopstanding van een jong talent? Jordi Baur, die eind 2017 nog even de weg kwijt was en zelfs in de B-kern belandde, besliste de match tegen Houtvenne met een zeldzame parel. Door deze winst vindt Termien opnieuw aansluiting met de subtop. (Geert STIENISSEN)

Houtvenne onderging voor rust de wet van de sterkste. Onder leiding van een sterke Ramon Voorn had Termien wél de volledige controle over het middenveld, echt grote kansen creëerde het nochtans niet. Tot vlak voor de rust een voorzet van rechtsachter Croonen via Hustinx bij Voorn belandde. De Nederlandse ex-prof verschalkte doelman Deelkens, die hierbij ook nog een snijwonde opliep.

Pluim voor Pulinx

“Vandaag hebben we op het middenveld het verschil gemaakt. Ik voel me na het nodige blessureleed opnieuw topfit waardoor ik met mijn kwaliteiten bepalend kan zijn in dit soort partijen. Een pluim ook voor de jonge Steffen Pulinx die op de voor hem ongewone positie van breker een uitmuntende prestatie leverde. Door de wind kreeg je in de herneming wel een heel andere partij. De natuurelementen waren plots in ons nadeel”, aldus Voorn.

Nadat Ulenaers een dubbele voorsprong verzuimde, zag de thuisploeg inderdaad een kwartier lang heel wat sterren. Eerst spatte een loeier van Van Asten nog uiteen op de paal, maar even later was het toch kassa voor de Antwerpenaars. Van Braekel toonde zich ietsje rapper dan de verdedigers en tikte vanuit een scherpe hoek binnen: 1-1.

Die stand stond amper enkele minuten op het scorebord of een tot dan toe ongelukkig acterende Baur gooide met één wonderlijke ingeving alle frustratie van zich af. “Ik heb vorig jaar een fout gemaakt tegenover staf en groep waardoor ik zelfs even in de B-ploeg belandde. Daarom had ik me voorgenomen om het nieuwe jaar met een schone lei te beginnen. In de eerste helft liep het nog wat stroef, ook al omdat het veld op mijn strook erg zwaar lag. Zo kwam het dat er wel veel goede wil maar te weinig doelgerichtheid was. Die ene actie maakte echter alles goed. Jeunen speelde de bal perfect in mijn loop. Ik zag de goalie niet eens zo heel ver uit zijn doel staan en lobde het leer vanaf twintig meter perfect in doel. Het lijkt alsof mijn goede voornemens al meteen uitkomen. Een fijne binnenkomer voor mezelf en Termien meteen opnieuw in de subtop. Nu hard blijven werken zodat dit geluk mag blijven duren.”

TERMIEN: Bruno, Croonen, Hustinx, Philipsen, Kroonen, Pulinx, Voorn, Piras (63′ P. Jeunen), Yildiz, Baur (81′ Bloemen), Ulenaers.

HOUTVENNE: Deelkens, Michiels, Prud’Homme, Van Aerschot, Vervoort, Van Bauwel, Ven, Van Braekel, Put (16′ Vets), Van Asten, Vanbeginne.

DOELPUNTEN: 41’ Voorn 1-0, 60’ Van Braekel 1-1, 64’ Baur 2-1.

GELE KAARTEN: Van Aerschot, Voorn, Van Bauwel.

SCHEIDSRECHTER: Sbaghi. TOESCHOUWERS: 300.

BRON: HBVL, 08/01/2018