E. Termien vs VC Herentals

3 - 0
Fulltime

Samenvatting

Voorn breekt de ban

Termien won met duidelijke cijfers tegen Herentals. De fans moesten geduld uitoefenen, maar in het laatste kwart van de partij werd de lokale surplus aan kwaliteit dan toch vertaald in goals van Voorn, Ulenaers en Yildiz.

“Onze blitzstart leverde via Baur en Ulenaers wel doelkansen maar geen goals op. We waren van slag door de zware blessure van Hustinx en we verloren stilaan de greep op de partij. Daarom vond ik het nodig om in te grijpen. Bloemen, die indrukwekkend was op training, kwam voor Baur. Dit moest voor meer diepgang zorgen”, aldus coach Daumantas.

De puntgave mogelijkheden waren na de koffie eerst nog voor de bezoekers. Zo miste een listige lobbal van Bruyninckx doel en pareerde Bruno een kopstoot van Voorspoels. Voorn tekende voor de ommekeer. De Nederlander nam het leer met de borst en een stukje bovenarm mee alvorens Vervoort te omspelen: 1-0. Een sterk ingevallen Bloemen zwiepte het leer richting tweede paal waar Ulenaers de 2-0 binnenknikte. Yildiz maakte nog een penalty. (gsb)

TERMIEN: Bruno, Pulinx, Hustinx (14’ Piras), Philipsen, Kroonen, Teker, Voorn, P. Jeunen (73’ Vanoppen), Yildiz, Baur (46′ Bloemen), Ulenaers.

HERENTALS: Vervoort, Bellens, Thomassen, Convalle, Olensky, De Swert, Bruyninckx, Vandebroek (87’ Szalega), Danisik (80’ Haneveer), Van Looy (87’ Sillah), Voorspoels.

DOELPUNTEN: 71’ Voorn 1-0, 74’ Ulenaers 2-0, 90’ Yildiz (strafschop) 3-0. STRAFSCHOP: 90’ Yildiz (omgezet). GELE KAART: Danisik. SCHEIDSRECHTER: Theuwissen. TOESCHOUWERS: 250.

E. Termien

1Luca Bruno Doelman
3Sven Vanoppen Verdediger
4Koen Hustinx Verdediger
6Ramon Voorn Middenvelder
7Glenn Bloemen Aanvaller
9Kenneth Ulenaers Middenvelder
10Mustafa Yildiz Aanvaller
11Jordi Baur Aanvaller
12Pieter Jeunen Middenvelder
13Ferhat Teker Middenvelder
15Jerome Kroonen Verdediger
16Steffen Pullinx Verdediger
17Francesco Piras Middenvelder
19Kevin Philipsen Verdediger
23Jens Slegers Doelman

Locatie

t' Heke