E. Termien vs Heur-Tongeren

0 - 4
Fulltime

Samenvatting

Een uitgekookt Heur-Tongeren pakte de volle buit tegen Termien. Daarmee komen de troepen van coach Steve Hoste alleen aan de leiding. “Blijven we van blessures gespaard, dan moet ik nog zien wie ons van die eerste plek kan verdringen”, aldus doelpuntenmaker Goyvaerts. Geert STIENISSEN

Termien legde de bezoekers nochtans een hoog tempo op, maar de stevige afweer gaf geen krimp. Een schotje van Ulenaers en veel balbezit, meer zat er niet in voor de Genkenaars. Aan de overzijde dwong Vanheeswyck goalie Bruno al vlug tot een eerste parade in een man-tegen-man situatie.

Daarna bleef de partij gesloten tot de loerende Goyvaerts toch een gaatje vond. “Weckx devieerde het leer met het hoofd in mijn loop. Ik kon er mijn voetje tegen zetten en via een lokaal been rolde de bal in doel”, herbeleefde de rijzige spits het moment de gloire. “Toen Termien nog voor de rust met een slecht afgeweerde bal Wagemans de kans bood om met een schuiver de score te verdubbelen, zaten we op rozen.”

Minder reden tot vieren bij de thuisploeg, want beide doelpunten waren vermijdbaar. Zo verloor Steffen Pulinx bij de 0-1 een cruciaal kopduel. Het zou niet voor het eerst of voor het laatst zijn dat deze jonge kracht te weinig mannelijkheid aan de dag legde. Coach Tomas Daumantas maakte er geen zaak van. “Ik ga ermee akkoord dat Steffen meer had kunnen doen bij de eerste goal. Maar vergeet niet dat het een jongen met talent is, die vooralsnog weinig speelgelegenheid kreeg. Daardoor komt hij in de topmatchen misschien nog een stapje te kort. Ik wil dat incalculeren, want we rekenen ook in de komende periode op hem.”

Twee feiten zorgden ervoor dat het nooit nog een match zou worden. Nog voor de koffie werd Jordy Baur van het veld getrapt. De winger mocht meteen met een ingepakt enkelgewricht en een grote zak ijs in het passagierszitje naar Nederland karren. Vlak na de pauze kon Koen Hustinx mee onder de douche met rood. Daardoor kon enkel de hardwerkende Ulenaers nog dreigen voor Termien. En de bezoekers? Die vergaten de geel-blauwen helemaal uit te counteren. Het was wachten op invallers Camara en Halim alvorens de 0-4 op het bord kwam.

“De ontgoocheling is groot, want we verliezen in één match de punten én de periodetitel”, aldus Stan Croonen. “Daarvoor mogen we de hand in eigen boezem steken. ”

E. Termien

1Luca Bruno Doelman
2Stan Croonen Verdediger
3Sven Vanoppen Verdediger
4Koen Hustinx Verdediger
7Glenn Bloemen Aanvaller
8Niels Van Caubergh Middenvelder
9Kenneth Ulenaers Middenvelder
10Mustafa Yildiz Aanvaller
11Jordi Baur Aanvaller
13Ferhat Teker Middenvelder
15Jerome Kroonen Verdediger
16Steffen Pullinx Verdediger
17Francesco Piras Middenvelder
23Jens Slegers Doelman

Locatie

t' Heke