E. Termien — FC Diest

1 - 1
Fulltime

Samenvatting

Termien bekoopt zoektocht naar tweede treffer met gelijkspel

In een wedstrijd met twee gezichten sleepte Diest op het veld van Termien een punt uit de brand. Daarmee puurden de Brabanders het maximale uit deze strijd. “Als een ploeg moest winnen, was het wel Termien”, aldus coach Daumantas. 

Een duelkrachtig Eendracht was voor rust heer en meester. Voorn heroverde het leer meteen ver op de helft van de tegenstrever, omspeelde vervolgens de goalie, maar de aangespeelde Van Caubergh mikte op een Diests been. Die mogelijkheid verdiende een beter lot, maar Termien bleef niet bij de pakken zitten. Enkele minuten later deed Jeunen al wat zijn ploegmaat voorheen niet lukte: scoren. “Ik probeer een verre vrije trap altijd naar de tweede paal te richten. Daar is de kans het grootst dat iemand er een hoofd of een voet tegen kan zetten. Het was deze keer zelfs niet nodig, want hoewel Teker slechts een neuslengte verwijderd was van de bal, zoefde die zonder enige deviatie in doel”, lachte Pieter.

Gebroken neus

De neus van Ferhat Teker zou trouwens nog een hoofdrol opeisen. Doelman Jeurissen plantte zijn elleboog per ongeluk in het gelaat van de Termiense aanjager. Het resultaat? Een opgezwollen reukorgaan en barstende hoofpijn. Toch zou Teker de match uitspelen. “Tijdens de pauze begon het wel even te duizelen. Na het nemen van een pijnstiller kon ik gelukkig weer verder. Enkel het ademen lukte niet zo goed”, aldus de ongelukkige thuisspeler.

De ingreep van Diest-coach Van Winckel om na de koffie met drie spitsen te gaan spelen, ontnam zelfs eventjes bij alle Genkenaars de adem. Een uitstekende Bruno moest zich gewonnen geven op een rebound van W. Janssens. “Op zo’n moment moeten we leren om vanuit de reactie te spelen en niet op zoek te gaan naar die tweede treffer, waar Ulenaers met een kopbal op het doelhout wel erg dicht bij was. Misschien waren we even niet meer voldoende volwassen. Maar als een ploeg moest winnen, was het wel Termien.”

E. Termien

1Luca Bruno Doelman
2Stan Croonen Verdediger
3Sven Vanoppen Verdediger
4Koen Hustinx Verdediger
6Ramon Voorn Middenvelder
8Niels Van Caubergh Middenvelder
9Kenneth Ulenaers Middenvelder
11Jordi Baur Aanvaller
12Pieter Jeunen Middenvelder
13Ferhat Teker Middenvelder
15Jerome Kroonen Verdediger
16Steffen Pullinx Verdediger
17Francesco Piras Middenvelder
19Kevin Philipsen Verdediger
23Jens Slegers Doelman

Locatie

t' Heke