Bilzerse Waltwilder VV vs E. Termien

0 - 4
Fulltime

Samenvatting

Blunder doelman Claes zet Termien op weg naar ruime zege

Dat keepers een hondenstiel hebben, werd zaterdagavond eens te meer bewezen. Een onschuldige vrije trap van Kroonen glipte door alle ledematen van Bilzen-goalie Claes tegen de netten. De aangeslagen thuisploeg kwam deze tegenslag niet meer te boven en werd de volgende vijfenzeventig minuten ijskoud afgemaakt. Marc TRUYERS

Waarschijnlijk wou Raf Claes zaterdagavond niets liever dan even vluchten naar een onbewoond eiland, maar enkele Duvels later deed de 34-jarige doelman moedig zijn relaas van de feiten. “Dat is het leven van een keeper, hé. Ik schatte die vrije trap volledig verkeerd in. Ik meende dat de bal ging opspringen, maar hij glipte door mijn handen en benen.” Ook bij het tweede doelpunt op slag van rust ging Claes niet geheel vrijuit. “Ik zag de trap van Baur wel vertrekken, maar er stond iemand in de baan van de bal. In een goede dag had ik die bal misschien wel kunnen hebben. Nu, wij hebben zelf geen enkele kans kunnen afdwingen, maar dat neemt mijn slechte wedstrijd niet weg. Of ik volgende week nog in doel sta? (aarzelend) Ik hoop én denk wel dat ik nog een kans zal krijgen. Zo niet, ben ik oud en wijs genoeg om mij daarover te zetten.”

Giel Swijngedouw nam zijn doelman in bescherming. “Na die 0-1 was er nog tijd genoeg om alles recht te zetten, maar de scherpte ontbrak bij ons. We speelden veel te veel met lange ballen en de passes waren onzorgvuldig. We kampen wel wat met blessures, maar in een derby moet je veel meer kunnen brengen.”

“Ref liet te veel toe”

De zware blessure van Voorn (sleutelbeenbreuk) was een ferme domper op de bezoekende feestvreugde. “Ik ben absoluut niet te spreken over de prestatie van de scheidsrechter”, foeterde Termien-coach Tomas Daumantas, die na Jeunen opnieuw een sterkhouder voor meerdere weken ziet uitvallen. “De ref voelde deze derby totaal niet aan. Hij liet aan beide kanten veel te veel toe.”

Met zijn doelpunt deed Niels Van Caubergh de wedstrijd helemaal op slot. “Ongetwijfeld onze beste wedstrijd van het seizoen”, knikte hij. “De goede flow zat er bij ons in vanaf de eerste minuut, al werden we natuurlijk op weg geholpen door hun doelman die in de fout ging. Nadien liep alles makkelijk. Ik had de thuisploeg sterker verwacht, maar ze waren ook niet compleet. Erg jammer wel dat Ramon (Voorn) na die smerige fout van Mololi geblesseerd uitvalt.”

E. Termien

1Luca Bruno Doelman
2Stan Croonen Verdediger
4Koen Hustinx Verdediger
6Ramon Voorn Middenvelder
7Glenn Bloemen Aanvaller
8Niels Van Caubergh Middenvelder
9Kenneth Ulenaers Middenvelder
10Mustafa Yildiz Aanvaller
11Jordi Baur Aanvaller
13Ferhat Teker Middenvelder
15Jerome Kroonen Verdediger
16Steffen Pullinx Verdediger
17Francesco Piras Middenvelder
19Kevin Philipsen Verdediger
23Jens Slegers Doelman