ESP. Pelt vs E. Termien

3 - 0
Fulltime

Samenvatting

Ebobo zet Pelt op weg naar zege

Pelt heeft voor het eerst dit seizoen van een gouwgenoot kunnen winnen. Niet met mooi voetbal, maar wel met inzet knokte de ploeg van coach Broeckx zich naar de zege tegen Eendracht Termien.

De bezoekers waren dicht bij de openingstreffer en dat had de match een andere wending kunnen geven, maar Mertens had een snedige beenveeg in huis om de inzet van Bloemen te stuiten. Aan de overzijde bracht mistasten van verdediger Piras aanvaller Ebobo in stelling en die liet Bruno geen schijn van kans: 1-0. Met een precieze voorzet van Klaps kopte de Pelt-spits zijn tweede nog voor rust tegen de touwen. Een kwartier voor affluiten buffelde Van De Kerkhof nog snoeihard tegen de lat. Het was slechts uitstel, want even later kon Schildermans een vrije trap van Klaps met het hoofd in doel verlengen: 3-0. De laatste kans was nog voor Termien, maar de wederoptredende Mertens stond opnieuw paraat op een schot van Pulinx.

“Niet dat Cypers het slecht deed, maar een oude rot als Ben coacht ook tussen de lijnen en dat ontbrak ons wel”, verklaarde Pelt-coach Rikie Broeckx de basisplaats van zijn doelman.

Termien-trainer Daumantas wond er geen doekjes om na afloop. “Pelt was sterker”, gaf hij toe. “Als je dan ook nog doelpunten in geschenkverpakking weggeeft, weet je snel hoe laat het is. Ze waren gretiger en wij lieten de bal te weinig rondgaan.”

Junior Ebobo was met twee treffers de uitblinker bij Pelt. “Bij de eerste goal controleerde de verdediger de bal slecht. Ik snoepte hem af en kon lekker afwerken. De tweede treffer kwam er na een gouden voorzet van Klaps. Maar goed, deze zege doet deugd. Nu moeten we volgende week bevestigen”, aldus de aanvaller. (path)

BRON: HVBL

E. Termien

1Luca Bruno Doelman
2Stan Croonen Verdediger
3Sven Vanoppen Verdediger
7Glenn Bloemen Aanvaller
8Niels Van Caubergh Middenvelder
9Kenneth Ulenaers Middenvelder
10Mustafa Yildiz Aanvaller
13Ferhat Teker Middenvelder
15Jerome Kroonen Verdediger
16Steffen Pullinx Verdediger
17Francesco Piras Middenvelder
19Kevin Philipsen Verdediger
23Jens Slegers Doelman